Tips voor het boeken van vliegtickets

Goedkopere-vliegtickets.nl staat bol van de verschillende vliegtickets aanbieders. Als reiziger geef je je euro liever uit op de plek van bestemming dan aan de reis ernaartoe. Om nog goedkoper te vliegen geven we hier een aantal tips om zo scherp mogelijk te boeken.

1. Boek twee keer een enkeltje.
Uit onderzoek blijkt dat het vaak voorkomt dat wanneer je twee enkele vliegtickets boekt bij diverse aanbieders je goedkoper uit bent dan wanneer je een retourtje boekt. Dit voordeel komt met name tot uiting bij populaire vlieg bestemmingen waar veel maatschappijen naartoe vliegen.

2. Vliegticket prijs is elke dag anders.
Wanneer je zoekt naar vliegtickets kun je vaak de optie aanvinken om ook aanbiedingen te zoeken enkele dagen voor of na je vertrekdatum. Maak hier gebruik van. Een dagje later of vroeger vliegen levert vaak een flinke besparing op.

3. Kies de voordeligste vertrekdatum.
Terugvliegen is het goedkoopst op een dinsdag, woensdag of zondag. Op deze dagen kun je goedkoop vliegen. Wanneer er bijvoorbeeld een stedentrip wordt geboekt, kun je het beste op een donderdag vertrekken en op zondag terugvliegen. De zaterdag is een dure dag, zorg dat je dus nooit op een zaterdag terugvliegt. En probeer uiteraard te vliegen buiten de vakanties.

4. Lastminute vliegtickets.
Lastminute vliegtickets kunnen bij vluchten veel voordeel opleveren. Wanneer je flexibel bent en niet vastzit aan een specifieke vertrekdatum, kies dan voor een lastminute vliegticket. Dit zijn de laatste stoelen welke gevuld moeten worden in het vliegtuig en gaan voor dumpprijzen weg.

5. Boek met je creditcard.
Via vrijwel alle creditcard maatschappijen krijg je een vergoeding wanneer een vlucht vertraagd of als er bagage zoek raakt. Er zijn ook creditcards waar ook nog een annuleringsverzekering bijzit. Zoek dit uit voordat je vertrekt, dit voorkomt dubbele verzekeringen.

6. Boek zo vroeg mogelijk.
Een vliegtuig moet snel vol zitten. Een lange tijd van te voren is er niet veel vraag naar vliegtickets. Reizigers welke vroeg boeken worden hiervoor beloont middels een flinke korting op vliegtickets. Met name voor vliegreizen naar verre bestemmingen zijn de kortingen het hoogst.

7. Kies het goedkoopste vliegveld.
Voor de meeste bestemmingen kun je kiezen uit diverse vliegvelden. Kleinere vliegvelden zijn vaak goedkoper dan grotere, omdat ze minder vliegtax heffen. Op deze kleine luchthavens komen ook vaak de goedkopere vliegmaatschappijen. Goedkope luchthavens in Nederland zijn: Maastricht, Eindhoven en Rotterdam. Net over de grens heb je ook nog Brussel, Weeze en Dusseldorf welke als goedkoop te boek staan.

8. Reisbureau.
Ga je tijdens je reis verschillende locaties aandoen, kun je het beste een reisbureau benaderen. Een reisbureau kan je exact vertellen hoe je efficient vliegtickets kunt boeken bij alle diverse vliegtuigmaatschappijen.

9. Prijsvechters.
Goedkope kleinere vliegtuigmaatschappijen zijn erg populair en hier kun je voor weinig geld heel goedkoop vliegen. Dit prijsverschil zit hem in het feit dat ze alleen vluchten aanbieden naar populaire locaties. Tevens vertrekken ze van kleine vliegvelden en serveren ze geen gratis maaltijd of drank aan boord van het vliegtuig. Vaak wordt er wel van exclusief prijzen uitgegaan wanneer je vliegtickets boekt en worden er toeslagen berekend voor bijvoorbeeld elke stuk bagage.

10. Belastingen en toeslagen.
Een toeslag of extra belasting kan erg veel verschil maken in de uiteindelijke vliegticket prijs. Een toeslag van ca. EUR 100 is eerder regel dan uitzondering. Wanneer u vliegtickets boekt, kijk dan goed onderaan de streep voordat u de boeking definitief maakt. Tevens hebben aanbieders er ook een handje van om extra diensten aan je vliegticket toe te voegen. Bijvoorbeeld een verzekering.

Naast de allerbeste tips voor het boeken van goedkope vliegtickets kunt u hieronder de vliegtickets boeken:
Zoeken:

Het laatste vakantie en reis nieuws.

Het laatste vakantie en reis nieuws:

Ontsnap de kou en vlieg naar de zon.

Gepost op november 1st, 2019 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

Wie wil dat nou niet, met de donkere koude wintermaanden in komst nog eventjes genieten van het zonnetje. Check direct alle vliegdeals. Voor een paar tientjes zit je al lekker languit op het strand.

Happy travelling in 2018

Gepost op januari 2nd, 2018 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

Ook dit jaar wensen we jullie allen een nieuwjaar met lekker veel reisplezier.

Goedkoop vliegen en bellen in de EU

Gepost op mei 24th, 2017 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

De vakantie regelen gaat vaak gepaard met veel ergernis. De juiste accommodatie vinden en het boeken van goedkope vliegtickets om snel op je bestemming aan te komen is erg tijdrovend. Op de bestemming aangekomen is het altijd de vraag hoe hoog de kosten in dat land zijn als je gaat bellen en internetten met je eigen smartphone. Dat probleem is voor een gedeelte weggenomen door nieuwe Europese wetgeving. Er kan vanaf deze zomer namelijk in de hele EU gebruik worden gemaakt van je eigen bel en databundel om ongestoord te bellen en te internetten.

Bekijk hier al het Nieuws of ga terug naar boven voor de beste tips!

Wij van Goedkope Vliegtickets .nl stellen uw mening op prijs.