Tips voor het boeken van vliegtickets

Goedkopere-vliegtickets.nl staat bol van de verschillende vliegtickets aanbieders. Als reiziger geef je je euro liever uit op de plek van bestemming dan aan de reis ernaartoe. Om nog goedkoper te vliegen geven we hier een aantal tips om zo scherp mogelijk te boeken.

1. Boek twee keer een enkeltje.
Uit onderzoek blijkt dat het vaak voorkomt dat wanneer je twee enkele vliegtickets boekt bij diverse aanbieders je goedkoper uit bent dan wanneer je een retourtje boekt. Dit voordeel komt met name tot uiting bij populaire vlieg bestemmingen waar veel maatschappijen naartoe vliegen.

2. Vliegticket prijs is elke dag anders.
Wanneer je zoekt naar vliegtickets kun je vaak de optie aanvinken om ook aanbiedingen te zoeken enkele dagen voor of na je vertrekdatum. Maak hier gebruik van. Een dagje later of vroeger vliegen levert vaak een flinke besparing op.

3. Kies de voordeligste vertrekdatum.
Terugvliegen is het goedkoopst op een dinsdag, woensdag of zondag. Op deze dagen kun je goedkoop vliegen. Wanneer er bijvoorbeeld een stedentrip wordt geboekt, kun je het beste op een donderdag vertrekken en op zondag terugvliegen. De zaterdag is een dure dag, zorg dat je dus nooit op een zaterdag terugvliegt. En probeer uiteraard te vliegen buiten de vakanties.

4. Lastminute vliegtickets.
Lastminute vliegtickets kunnen bij vluchten veel voordeel opleveren. Wanneer je flexibel bent en niet vastzit aan een specifieke vertrekdatum, kies dan voor een lastminute vliegticket. Dit zijn de laatste stoelen welke gevuld moeten worden in het vliegtuig en gaan voor dumpprijzen weg.

5. Boek met je creditcard.
Via vrijwel alle creditcard maatschappijen krijg je een vergoeding wanneer een vlucht vertraagd of als er bagage zoek raakt. Er zijn ook creditcards waar ook nog een annuleringsverzekering bijzit. Zoek dit uit voordat je vertrekt, dit voorkomt dubbele verzekeringen.

6. Boek zo vroeg mogelijk.
Een vliegtuig moet snel vol zitten. Een lange tijd van te voren is er niet veel vraag naar vliegtickets. Reizigers welke vroeg boeken worden hiervoor beloont middels een flinke korting op vliegtickets. Met name voor vliegreizen naar verre bestemmingen zijn de kortingen het hoogst.

7. Kies het goedkoopste vliegveld.
Voor de meeste bestemmingen kun je kiezen uit diverse vliegvelden. Kleinere vliegvelden zijn vaak goedkoper dan grotere, omdat ze minder vliegtax heffen. Op deze kleine luchthavens komen ook vaak de goedkopere vliegmaatschappijen. Goedkope luchthavens in Nederland zijn: Maastricht, Eindhoven en Rotterdam. Net over de grens heb je ook nog Brussel, Weeze en Dusseldorf welke als goedkoop te boek staan.

8. Reisbureau.
Ga je tijdens je reis verschillende locaties aandoen, kun je het beste een reisbureau benaderen. Een reisbureau kan je exact vertellen hoe je efficient vliegtickets kunt boeken bij alle diverse vliegtuigmaatschappijen.

9. Prijsvechters.
Goedkope kleinere vliegtuigmaatschappijen zijn erg populair en hier kun je voor weinig geld heel goedkoop vliegen. Dit prijsverschil zit hem in het feit dat ze alleen vluchten aanbieden naar populaire locaties. Tevens vertrekken ze van kleine vliegvelden en serveren ze geen gratis maaltijd of drank aan boord van het vliegtuig. Vaak wordt er wel van exclusief prijzen uitgegaan wanneer je vliegtickets boekt en worden er toeslagen berekend voor bijvoorbeeld elke stuk bagage.

10. Belastingen en toeslagen.
Een toeslag of extra belasting kan erg veel verschil maken in de uiteindelijke vliegticket prijs. Een toeslag van ca. EUR 100 is eerder regel dan uitzondering. Wanneer u vliegtickets boekt, kijk dan goed onderaan de streep voordat u de boeking definitief maakt. Tevens hebben aanbieders er ook een handje van om extra diensten aan je vliegticket toe te voegen. Bijvoorbeeld een verzekering.

Naast de allerbeste tips voor het boeken van goedkope vliegtickets kunt u hieronder de vliegtickets boeken:
Zoeken:

Het laatste vakantie en reis nieuws.

Het laatste vakantie en reis nieuws:

Goedkoop vliegen en bellen in de EU

Gepost op mei 24th, 2017 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

De vakantie regelen gaat vaak gepaard met veel ergernis. De juiste accommodatie vinden en het boeken van goedkope vliegtickets om snel op je bestemming aan te komen is erg tijdrovend. Op de bestemming aangekomen is het altijd de vraag hoe hoog de kosten in dat land zijn als je gaat bellen en internetten met je eigen smartphone. Dat probleem is voor een gedeelte weggenomen door nieuwe Europese wetgeving. Er kan vanaf deze zomer namelijk in de hele EU gebruik worden gemaakt van je eigen bel en databundel om ongestoord te bellen en te internetten.

Gelukkig en reislustig 2017

Gepost op januari 5th, 2017 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

Heeft u ook zo’n zin in 2017. Nieuwe avonturen, lekker luieren of een stedentrip. We wensen u veel plezier!

GelukkigNieuwjaar2017

Steeds minder passagiers vliegveld Eelde

Gepost op augustus 11th, 2016 door admin in Nieuws  |  Geen reacties »

Passagiers die gebruik maken van vliegveld Eelde in Groningen blijven steeds vaker weg. Ten opzichte van het eerste half jaar van vorig jaar, zijn de aantallen met 17 procent geslonken. Deze daling is fors te noemen en schreeuwt om maatregelen.

Eelde

Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)

De harde cijfers van het CBS liegen er niet om. Zo boekten er vorig jaar in dezelfde periode 82.000 mensen een stoeltje in een vliegtuig vanaf Eelde. Dat aantal is anno 2016 nog maar 68.000. Uiteraard resulteert dit ook in minder vluchten. Deze daalden van 1071 vluchten in 2015 naar 1041 vluchten in 2016.

Onrust in Europa

De directie van Airport Eelde wijt de inzakkende passagiers aantallen aan de vluchtelingencrisis in Europa. Zo zou er op dit moment minder belangstelling zijn om naar Turkije en Griekenland te vliegen, waar de vluchtelingen problematiek enorm is. Dit zijn precies de landen waar vanaf Eelde veel vluchten naar toe vertrekken. Dit maakt Eelde dan ook bij uitstek erg gevoelig voor problemen in deze specifieke landen. Deze onrust zet zich logischerwijs door in het aantal verkochte vliegtickets vanaf luchthaven Eelde.

Nieuwe lijndienst

Om Eelde minder kwetsbaar te maken door problemen in deze regio, komt het in September met een nieuw lijnvlucht. Er komt een vaste verbinding tussen vliegveld Eelde en het internationale vliegveld Kopenhagen. De Estlandse luchtvaartmaatschappij Nordica gaat deze vluchten verzorgen en twee keer per dag op en neer vliegen. Er is ruimte voor maximaal 50 passagiers. Dit moet voor minimaal 25.000 extra passagiers zorgen vanaf September. Vliegtickets voor deze vlucht zijn sinds kort pas te boeken, het is daarom nog niet precies aan te geven of de passagiers aantallen daadwerkelijk zo’n vlucht gaan nemen.

Dalende trend stoppen

De directie van vliegveld Eelde verwacht niet dat de dalende koers in de tweede helft van 2016 zomaar stopt. Ook in deze periode staan namelijk normaal gesproken veel vakantievluchten gepland waar voor een groot gedeelte minder belangstelling voor is. Dit maakt wel tijd vrij om met reisbureaus naar andere vakantie lokaties te zoeken voor volgend seizoen. De vluchten naar Londen en Gdansk doen het overigens wel een stuk beter dan afgelopen jaar.

Lange zoektocht

Vliegveld Eelde heeft lang gezocht naar een lijndienst met een internationaal vliegveld. Eelde is op dit moment de enige luchthaven die op een zogenaamde hub luchthaven vliegt, met de mogelijkheid om over te stappen naar een variëteit aan internationale bestemmingen. Eelde heeft op dit moment, naast Londen en Gdansk, slechts verbindingen met Zuid-Europese en Turkse luchthavens. Met deze samenwerking komen er indirect heel wat bestemmingen bij.

Bekijk hier al het Nieuws of ga terug naar boven voor de beste tips!

Wij van Goedkope Vliegtickets .nl stellen uw mening op prijs.