Vliegveld Twente in 2017

Een meerderheid van de Provinciale Staten te Overijssel stemde gisteravond in met de aanbesteding van een luchthaven in Twente. Het zal nu niet lang meer duren voordat er weer gevlogen gaat worden vanaf luchthaven Twente. Een belangrijke partner in de uitvoering van de ontwikkeling van de luchthaven is de gemeenteraad van Enschede. Deze zijn al eerder afgelopen week akkoord gegaan. Er zijn op dit moment 3 aspirant kandidaten op het oog welke de luchthaven zouden kunnen exploiteren. De wens van de Provinciale Staten is dat de aanbesteding al in 2014 is afgerond.

Maandag werd bekend dat voor wat betreft de aanbesteding nog gewacht moet worden op een onderzoek van de Europese Commissie. Dit onderzoek zal uitsluitsel geven over de mogelijke investeringen van de provincie en gemeente. Dit onderzoek zal naar verwachting geen problemen opleveren.

Sinds 2003 wordt er al niet meer gevlogen vanaf vliegveld Twente. Vanaf toen zijn er diverse plannen ontwikkeld om de locale economie te stimuleren met op het terrein ruimte voor bedrijven met als spin in het web een burgerluchthaven. Als alles verloopt zoals gehoopt, dan kan het eerste vliegtuig in 2017 vanaf luchthaven Twente weer de lucht in.

Goedkope vliegtickets nl houdt u uiteraard op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.

Comments are closed.