Vliegtuigen Alitalia nog steeds in de lucht

De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia mag ondanks de financiƫle moeilijkheden blijven vliegen. Mocht je een vliegticket hebben geboekt hoef je je nog geen zorgen te maken. De Italiaanse autoriteiten zien vooralsnog geen reden om de stekker uit Alitalia te trekken.

Dit betekent niet dat Alitalia achterover kan gaan leunen. In tegenstelling. Alitalia heeft inmiddels een conflict met haar kerosine leverancier. Dit bedrijf genaamd Eni is voornemens op korte termijn geen brandstof meer te leveren, omdat er eenvoudigweg niet wordt betaald door Alitalia.

31-10-2013
Alitalia is inmiddels druk op zoek naar mogelijke investeerders om het bedrijf een kapitaalinjectie te geven. KLM is met een aandeel van 25% een belangrijke partner van Alitalia, maar lijkt op dit moment geen geld in Alitalia te willen steken. Ook enkele andere investeerders waar Alitalia reeds enige tijd mee in onderhandeling zijn, hebben vooralsnog afgehaakt. Deze afhoudendheid zou te maken hebben met de rol van de Italiaanse overheid, de overheid zou nogal angstig gereageerd hebben op het saneringsbeleid van de mogelijke geldverstrekkers.

Er zou onder andere angst zijn voor veel ontslagen bij Alitalia en het snijden in het aantal vluchten. Dit zou een slecht signaal zijn voor de iets opkrabbelende economie van Italiƫ.

Comments are closed.