Vliegtax voor vliegtickets naar Spanje

Vanaf begin deze maand moet er belasting worden betaald wanneer er vliegtickets worden aangeschaft naar locaties in Spanje. Deze belasting verhogende maatregel is ook geldig voor vliegtickets welke voor juli 2012 zijn geboekt.

De grote vliegtuig organisaties waaronder KLM, ArkeFly en Transavia gaan deze belasting niet aan hun reizigers doorrekenen, zodat de vliegticket prijs gelijk blijft. Dit zorgt echter wel voor een extra kostenpost van enkele miljoenen euro’s voor deze maatschappijen. Ryanair en Brussels Airlines hebben besloten deze verhoging wel door te berekenen aan de klant.

Er wordt vanuit de reisbranche met ongenoegen gereageerd op deze belasting maatregel vanuit Spanje. Zo vindt Brussel Airlines het erg vreemd dat reizigers worden gestraft, terwijl ze hun geld juist in Spanje willen uitgeven. Griekenland schafte de vliegbelasting juist af om meer vakantiegangers te lokken.

Ook reisbureaus zijn kwaad en vragen zich af hoe het mogelijk is dat zo’n maatregel is goedgekeurd, terwijl het vakantieseizoen in volle vaart is. De toerist wordt hierbij gebruikt als melkkoe. Met name de luchthaven organisatie AENA uit Spanje krijgt hiervan de schuld. Ze hebben kort geleden twee vliegveld gebouwd, welke nog steeds niet worden gebruikt.

Comments are closed.