Veilig zitten in staart vliegtuig

Bedrijven welke vakanties en vliegtickets verkopen in Engeland bemerken een significante toename van boekingen naar plekken zo ver mogelijk richting de staart van het vliegtuig. De oorzaak hiervan blijkt een documentaire van een Brits Tv-station te zijn welke onlangs het neerstorten van een vliegtuig heeft onderzocht door een echt vliegtuig te laten neerstorten. De stoelen helemaal achterin het vliegtuig waren het minst beschadigd.

In deze televisie documentaire ging een groot passagiersvliegtuig ter aarde op een vlakte in Mexico. Deze kostbare test koste ongeveer 1 miljoen euro en moest een ongeval voorstellen waarbij reizigers een kans van overleven hadden. In het vliegtuig zaten drie poppen welke voorzien waren van meetapparatuur en camera’s, zodat alles vastgelegd kon worden tijdens de crash. De piloot sprong middels een parachute vlak voor het neerstorten uit het vliegtuig.

Wat een bijzondere uitkomst van het onderzoek was dat alle mensen die een dure vliegticket hadden geboekt om business class te vliegen er het slechts vandaan komen tijdens een crash. Helemaal aan het einde van het vliegtuig is de kans op overleving veel groter.

Een medewerker van een reisbureau erkent de toename van het aantal zogenaamde veilige stoelen sinds de documentaire. Feit is wel dat het transport via het vliegtuig in het algemeen nog steeds een van de veiligste manieren van transport is. Middels dit onderzoek is er een eerste stap gemaakt om goedkoop vliegen nog veiliger te maken.

Comments are closed.