Vaste zitplaatsen bij EasyJet

Aankomende november 2012 kunnen passagiers welke een goedkope vluchten hebben geboekt bij luchtvaartmaatschappij EasyJet niet meer een voorkeur aangeven voor een locatie in het vliegtuig waar je wil zitten. Wanneer je de aangewezen plek niet bevalt en een andere stoel wenst dan kan dit alleen nog tegen betaling. EasyJet is deze week met dit nieuws naar buitengekomen.

De afgelopen maanden hebben de vliegtuigen van EasyJet vele testvluchten gemaakt. Tijdens deze testvluchten hadden de passagiers geen keuze omtrent de zitplaats. EasyJet gaf iedereen in deze testperiode een vaste plek. Tevens is aan bijna 1 miljoen gevraagd wat ze vinden van een aangewezen stoel in plaats van de vrij keuze. Bijna 75% van de ondervraagden vindt dit geen probleem en een goede oplossing.

Volgens de directie van EasyJet wordt het vliegen prettiger en met name een stuk efficiƫnter voor alle partijen wanneer de zittingen toegewezen worden aan de passagiers.

Als je toch niet tevreden bent met je positie in het vliegtuig moet je meer gaan betalen voor een andere plek. Extra ruimte bij de benen kost ongeveer EUR 15. Stoelen in de voorzijde van het vliegtuig kosten EUR 10 extra en een willekeurige andere stoel kost EUR 5 meer.

Comments are closed.