Plekje in vliegtuig naast vrouw het meest comfortabel.

Er is onderzocht dat er een significant verschil bestaat tussen het mannelijke en vrouwelijke geslacht wanneer er door de lucht gereisd gaat worden. Dit verschil is net zo groot als een eerste klas plek of een goedkope vliegticket in de economy klasse. Een vrouw wenst voornamelijk een zetel aan de raamkant van het vliegtuig. In tegenstelling tot de mannelijke passagiers welke graag aan het gangpad in het vliegtuig willen plaatsnemen. Wat in het onderzoek opviel is dat de heren de eigenschap hebben om zich nogal veel ruimte toe eigenen door zichzelf extra breed te maken. Dit heeft te maken met het afbakenen van het territorium. De dames stellen zich veel inschikkelijker op door zichzelf juist klein te maken en zo te voorkomen dat ze iemand in de weg zitten.

Wanneer je een vliegticket hebt aangeschaft en je wilt comfortabel reizen is het verstandig om te zorgen dat je kan plaatsnemen naast een vrouw in het vliegtuig. Uit het onderzoek onder regelmatige reizigers zijn nog andere verschillen tussen mannen en vrouwen tot uiting gekomen. Een fors pijnpunt van vrouwen is dat de heren lichamelijk contact niet schuwen om meer plek af te dwingen. Dit  onder andere uit het voorbeeld dat mannelijke passagiers met hun ellebogen de complete stoelleuning tussen twee stoelen opeisen. Dit wordt als een grote ergernis bij vrouwelijke vlieg reizigers ervaren.

Wat nog meer opviel in het onderzoek is dat tijdens het vliegen in het donker, is dat vrouwen een dekentje willen en dat heren deze zoveel mogelijk wegmoffelen om er geen last van te hebben. Qua onboard entertainment kijken de dames graag naar een film en mannen leggen de voorkeur bij actualiteiten. Ook is aangetoond dat vrouwen aanzienlijk meer koffers meenemen op reis. Een vrouw kan reageert wel weer een stuk kalmer wanneer er sprake is van een vertraging. Mannen hebben genoeg aan hun goedkope vliegticket en een enkele koffer van normale afmetingen. Echter mannen verliezen in tegenstelling tot het andere geslacht sneller hun kalmte bij oponthoud tijdens de vliegvakantie.

Comments are closed.