Passagiers betalen voor tankbeurt tussenstop

Deze week is de crew van een vliegtuig van Air France met de pet langs de passagiers gegaan om contant geld op te halen. Goedkoop vliegen werd dus duurder dan verwacht. Er moest namelijk getankt worden tijdens een tussenstop in Damascus. Normaal gesproken wordt er getankt met een pas van de desbetreffende vliegtuigmaatschappij. Deze creditcard werd echter geweigerd door de luchthaven van Damascus, zodat de crew een andere oplossing moest bedenken.

De luchthaven wilde perse contante valuta ontvangen voor de vliegtuig benzine tijdens de tussenstop. Air France heeft de rekening wel voldaan, omdat er verder gereisd moest worden, maar wil geen officiële verklaring afleggen over wat voor bedrag en nu precies is betaald en hoe dit is betaald. Het vliegtuig is uiteindelijk wel weer opgestegen op zijn vlucht te vervolgen.

Het toestel van Air France was vanaf vliegveld Parijs vertrokken en op weg naar Beiroet. Echter door de gevaarlijke situatie in Beiroet was er besloten om verder te vliegen naar Jordanië. Vanwege een laag brandstof niveau werd de piloot gedwongen om bij te tanken in Damascus.

De reizigers aan boord van het toestel waren erg ontstemd de keuze voor deze tussenlanding. In Syrië is de situatie de laatste maanden namelijk erg onrustig.

Comments are closed.