Midden in de nacht vliegtickets boeken

Bijna 5% van alle Nederlanders boekt bij een online vliegwinkel zijn of haar vliegtickets na 24:00 uur ’s nachts. Een grote online reiswinkel heeft dit onderzocht door de tijdstippen van alle boekingen te bekijken en kwam tot deze conclusie. Wat opvalt is dat er in de zomerperiode significant meer vliegtickets geboekt worden midden in de nacht dan de overige maanden in het jaar.

Reizigers welke ’s nacht boeken zijn veelal mensen welke nachtdienst hebben en overdag alles tot op de laatste details uitzoeken. De uiteindelijke boeking doen ze dan ’s nachts. De reden dat de zomermaanden de nachtelijke boekingen toenemen is waarschijnlijk logisch te verklaren. De dagen zijn in de zomerperiode langer en het blijft lang licht. Hierdoor gaan de mensen later slapen en dus ook later boeken. Uiteraard speelt het ook mee dat veel reizigers in de zomer vakantie hebben.


Niet alleen in de zomerperiode worden er meer vliegtickets geboekt, maar er is ook een opwaartse trend waarneembaar in de weekend boekingen. De boekingen welke op werkdagen plaatsvinden komen vooral van mensen met wisseldiensten op hun werk. Deze mensen boeken een vakantie vaak eventjes in de pauze op het werk.

Tevens kan het financieel ook nog eens gunstig uitpakken om je werkveld voor wat betreft een goedkope vlucht te boeken naar ’s nachts te verleggen. Op dit tijdstip willen nog wel eens de laatste stoelen voor dumpprijzen van de hand worden gedaan.

Comments are closed.