Mensen schrappen vakantie door crisis

Aankomende zomerperiode gaan er 400.000 minder Nederlanders richting een vakantie bestemming dan vorig jaar. In zijn totaliteit pakken zo’n 10,8 miljoen Nederlanders hun biezen voor minimaal 7 dagen of langduriger. 75% hiervan gaat de grens over en de rest blijft op Nederlandse grond. Zo’n 300.000 Nederlanders hebben nog geen idee waar de vakantie hun eventueel gaat brengen.

Bovengenoemde cijfers zijn voortgekomen uit een research dat door onderzoeksbureau NIPO afgelopen april is uitgevoerd. Ze hebben een steekproef gehouden onder ongeveer 7500 Nederlanders. De vraagstelling was hierbij of ze op vakantie gingen tussen de maanden april en oktober voor langer dan 7 dagen. Het aantal personen dat in eigen land vakantie viert is gedaald wanneer we het afzetten ten opzichte van 2011.

Bestemmingen welke sinds jaar en dag bovenaan de rankings staan qua populariteit zijn Spanje, Duitsland en Frankrijk. Vakanties naar Kroatië en Turkije zijn overduidelijke stijgers. Bijna 50.000 Nederlanders meer gaan naar Kroatië en Turkije dan in 2011. Tevens gaan er meer mensen op vakantie richting het Spaanse land. Dalers zijn deze zomerperiode zichtbaar naar de bestemmingen Frankrijk, België en het noodlijdende Griekenland.

Een logische verklaring voor de algehele terugloop in vakanties is de economische recessie waarin we verkeren. De consument heeft eenvoudigweg minder te besteden en weinig vertrouwen in de economie volgens NIPO.

Een goede start om te bezuinigen is de aanschaf van goedkope vliegtickets op deze website.

Comments are closed.