Mega vliegtuig Airbus 380 naar Amsterdam

Vanaf 1 augustus kunnen we op vliegveld Schiphol het grootste passagiersvliegtuig ter wereld verwelkomen. De Airbus A380 vliegt vanaf dan dagelijks van en naar Amsterdam. Het gaat om een toestel van Emirates, dit is de luchtvaartmaatschappij van Dubai. Emirates gaat elke dag vliegen tussen Amsterdam en Dubai.

In dit massale toestel is ruimte voor 427 passagiers in de Economy class, 76 ligstoelen in de business class en nog eens 14 eersteklas prive ruimtes. Voor de business class en eersteklas passagiers is er een aparte lounge ingericht. De Airbus A380 is de vervanger voor de Boeing 777, waarmee Emirates sinds 2010 vluchten verzorgd tussen vliegveld Amsterdam en Dubai.

Emirates heeft in totaal 90 toestellen besteld. Er zijn op dit moment 20 vliegtuigen in bedrijf. Schiphol-Amsterdam is de 19e bestemming van de Airbus A380 Emirates.

Dit wordt niet de allereerste keer dat de Airbus A380 op Schiphol landt. De eerste keer dat een Airbus A380 in Amsterdam lande was in 2010 tijdens een promotionele rondvlucht van de fabrikant Airbus. Het vliegtuig landde destijds op een aantal Europese vliegvelden om de landingsbanen te testen.

Ook benieuwd hoe dit toestel vliegt? Bestel direct uw goedkope vliegtickets naar Dubai op deze website.

Comments are closed.