Meer comfort vliegtuig Transavia

Deze week heeft Transavia haar eerste nieuwe vliegtuig met Boeing Sky Interior en E-Leather stoelbekleding in gebruik genomen. Dit nieuwe interieur zorgt niet alleen voor meer comfort, maar zorgt ook voor 3% minder brandstofverbruik per vliegtuigstoel. Dit levert per vlucht minimaal een besparing op van 190 liter brandstof. De aankomende jaren zullen er nog 3 vliegtuigen met dit nieuwe interieur aan de vloot van Transavia toegevoegd worden, zodat Transavia aan haar milieu doelstellingen probeert te voldoen.

De besparingen op de brandstof komen tot stand door vernieuwde motortechniek. Tevens heeft het vliegtuig lichtere remmen gekregen. Daarnaast zijn de nieuwe galley’s een stuk lichter, welke weer aansluiten bij de nieuwe lichtgewicht trolley’s die volgende maand aan boord komen. Ook op het gebied van communicatie hebben er veranderingen plaatsgevonden. Er zal meer met tekstberichten gewerkt gaan worden in plaats van spraak voor wat betreft de communicatie met de grond.

Het nieuwe Boeing Sky Interior zal bij de klant in de smaak vallen. Het design van de cabine is ruimer en uitgevoerd met grotere bagage bakken. De verlichting in de cabine is uitgevoerd van duurzaam LED. De huidige stoelhoezen van stof worden vervangen door hoogwaardige leren stoelhoezen. Dit E-Leather leer bestaat voor 90% uit leer restanten gecombineerd met kunststof. Dit nieuwe leer is net zo sterk als gewoon leer, maar het is aanzienlijk lichter. Tevens is het vrijwel onderhoudsvrij en is het ergonomisch gezien erg prettig voor de passagier.

Transavia is onderdeel van de Air France – KLM organisatie en verzorgt lijn en -chartervluchten naar bijna 100 bestemmingen. Het Middellandse Zee gebied en de populaire wintersportgebieden zijn met name de bekende stokpaardjes. Transavia vliegt in Nederland vanaf Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Groningen en Eindhoven. Bijna 90% van de goedkope vliegtickets wordt via hun website verkocht. Daarmee behoort Transavia tot de grootste internetwinkels van Nederland.

Comments are closed.