Jongen (12) zonder vliegticket naar Malaga gevlogen.

Een jongen uit BelgiĆ« kwam deze week op een donderdagmiddag niet thuis vanuit school. De ouders dachten dat hij was weggelopen. Ze hadden ongelijk, de knul was namelijk weggevlogen! En werd 1900 kilometer verderop in Spanje geĆÆdentificeerd. Het ventje bleek zonder vliegticket het vliegtuig in Zaventem zijn opgestapt en naar Malaga in Spanje te zijn gevlogen.

Inmiddels is er bij de betrokken luchtvaartmaatschappij Jetairfly een groot onderzoek gestart om te achterhalen hoe het heeft kunnen gebeuren dat een persoon zonder een vliegticket te boeken toch in een vliegtuigstoel terecht kan komen. Volgens Jetairfly vindt de passagierscheck op twee manieren plaats. Als eerste moet je door de douane heen en dit kan alleen door het controleren van je paspoort. Vervolgens wanneer je daadwerkelijk het vliegtuig in wilt stappen wordt je nogmaals gecontroleerd door een medewerker van de luchtvaartmaatschappij zelf. Deze check vindt plaats door het scannen van je Boarding Pass. Deze twee controles wijken geenszins af van de geldende wettelijke regels binnen het Schengen gebied.

Wanneer er met een vliegtuig naar een bestemming buiten het Schengen gebied wordt gevlogen worden de passagiers als extra controle nageteld in het vliegtuig. De vlucht waarin deze jongen heeft plaatsgenomen ging naar Malaga, een stad binnen het Schengen gebied. Zodoende heeft hier geen telling plaatsgevonden.

De airline Jetairfly heeft geconstateerd dat de reiziger ondanks de security checks toch achter de douane en in het vliegtuig terecht is gekomen. De luchtvaartmaatschappij staat op de achterste poten en heeft gedurende het onderzoek het luchthaven personeel wat bij deze specifieke vlucht was betrokken geschorst. Tevens vind er door justitie een juridisch onderzoek plaats over de ontstane situatie.

Comments are closed.