Goedkoop op dinsdag boeken

Uit onderzoek van de consumentenbond blijk dat de dinsdagmiddag het beste moment is om een goedkope vliegticket te boeken. Veel reizigers boeken hun vliegtickets op zaterdag of zondag. De aanbieders springen hierop in en zorgen dan ook dat de tarieven in het weekend een stuk hoger liggen.

Luchtvaartmaatschappijen zetten logischerwijs al het mogelijke in werking om zoveel mogelijk geld te verdienen aan een vliegtuigstoel. Ook de zogenaamde vroegboek acties om goedkoper uit te zijn, is niet in alle gevallen verstandig. Het advies is dan ook om niet langer dan 6 maanden van te voren een vliegticket aan te schaffen. De prijzen wijzigen nog veelvuldig. Wanneer bijvoorbeeld een vliegtuig vlak voor vertrek nog niet vol is, gaan de laatste stoelen veel goedkoper weg. Dit is met name bij de intercontinale vluchten het geval. Een lege stoel kost de maatschappij er veel geld.

Blijf ook altijd op je hoede tijdens het boeken van aantrekkelijke last minute aanbiedingen naar bestemmingen binnen Europa. Veelal worden de administratiekosten in de actie prijs niet meegenomen en dit kan zo EUR 50 schelen. Als laatste is het raadzaam om de websites van andere luchtvaartmaatschappijen te checken. Daar staan regelmatig verrassende leuke voordeeltjes op.

Kortom, goedkope vliegtickets boeken doe je op een dinsdagmiddag en niet te vergeten met je logische verstand.

Comments are closed.