Geen geld dus geen vakantie

Nederlanders hebben door de economische crisis minder te besteden en dat is te merken. Bijna 20% van de Nederlanders gaan dit jaar niet naar het buitenland op vakantie, maar blijft binnen de landsgrenzen. En 25% van de Nederlanders die vorig jaar meerdere keren op vakantie gingen, gaan dit jaar maar een keer op vakantie. Wie dit jaar toch besluit twee keer vakantie te gaan vieren, geeft beduidend minder geld uit.

De mensen die thuis blijven hebben simpelweg geen budget om bijvoorbeeld goedkope vliegtickets aan te schaffen. Dit blijkt uit onderzoek van bureau Nibud. Daarnaast is met 70% een enorme stijging waarneembaar bij het aantal personen dat van te voren een budget bepaalt voor de vakantie. Dit percentage was 2 jaar geleden 60%. Het Nibud vermoedt dat mensen door de huidige moeilijke tijden efficiënter met hun vakantiegeld omgaan.

Het vakantiegeld wordt tegenwoordig liever gebruikt voor het spekken van de spaarrekening en het aflossen van schulden dan het kopen van vliegtickets. De mensen die toch besluiten op vakantie te gaan geven met gemiddeld EUR 1500 minder uit dan de EUR 1900 in het jaar 2010. Een derde van de mensen die moet bezuinigen heeft ongeveer € 200 tot € 500 minder over voor de vakantie.

Wanneer u toch besluit op vakantie te gaan kunt u bij ons terecht voor goedkope vliegtickets in NL. Dit is een goed begin van uw betaalbare vakantie.

Comments are closed.