Gazipasa Aiport: toegangspoort tot Alanya

Gazipasa Airport is een relatief kleine luchthaven in het plaatsje Gazipasa op zo’n veertig kilometer van Alanya. Het vliegveld mag sinds 2011 internationale vluchten verwerken en heeft inmiddels enkele luchtvaartmaatschappijen geschikt voor – met name – zomers vluchten op de luchthaven. Zo bieden Corendon en Transavia vanuit Nederland goedkope vluchten naar Gazipasa Airport aan. Bijkomend voordeel is de gereduceerde reistijd naar uw accommodatie in Alanya. Van ruim twee uur naar een kleine driekwartier.

Ideale locatie ten opzichte van Alanya

Zoals gemeld ligt de Gazipasa Airport op slechts veertig kilometer van Alanya. Bij de naamgeving van de luchthaven gingen er dan ook veel stemmen op om de bekende naam ‘Alanya’ in de naam te verwerken. Dit zou goed zijn voor de internationale uitstraling. Het ministerie van Tourisme en de beheerder Tepe Afken Venture Holding stemde daar echter niet mee in. Desodanks blijft het een feit dat landen op Gazipasa ideaal is als u op vakantie gaat naar Alanya. Voorheen was het namelijk noodzakelijk om op de luchthaven van Antalya te landen. Afstand tot Alanya: 140 kilometer.

Over Alanya

Alanya is sinds jaar en dag een van de populairste badplaatsen van Turkije. In de stad vieren vele tienduizenden mensen jaarlijks vakantie. Er is uitgebreide keuze tussen appartementen, resorts en hotels. Hele families, gezinnen of koppels zullen alles naar hun smaak vinden. Erg leuk is ook de constante vernieuwing van de accommodaties in de stad. Voor de zomer van 2013 steekt het gloednieuwe Eftalia Splash met kop en schouders bovenuit. Het gezellige familieverblijf staat in het teken van waterplezier. Er zijn tien glijbanen en meerdere zwembaden. Waterplezier ten top!

Klimaat Alanya

In Alanya is het tussen april en oktober praktisch altijd mooi weer. In de zomer is het erg heet en droog. Temperaturen lopen dan al gauw op tot achter in de dertig graden. Het naseizoen wordt ook sterk gewaardeerd. Het weer is dan zacht en de zee is lekker opgewarmd.

Comments are closed.