Betaal je openstaande boetes, voordat je gaat vliegen.

Als je de komende weken op zomervakantie gaat met het vliegtuig en nog onbetaalde bekeuringen heb, dan bestaat de mogelijkheid dat je op Schiphol Airport tegen de lamp loopt. De douane maakt jacht op onbetaalde bekeuringen en het kan zijn dat je hierdoor je vliegticket voor niets hebt gekocht, omdat je je vlucht gaat missen. Kanshebbers die het risico lopen om op Schiphol tegen gehouden te worden zijn degene welke meerdere betaalverzoeken van het incassobureau van justitie niet hebben voldaan.

De afgelopen 6 maanden heeft de politie via Schiphol al zo’n half miljoen euro aan onbetaalde geldboetes buitgemaakt. Dit is een stijging van bijna 25% ten opzichte van 2012. In zijn totaliteit werd er overigens vorig jaar voor meer dan 1 miljoen euro ge├»ncasseerd. De zomermaanden liggen nu nog in het verschiet en veel mensen pakken het vliegtuig om naar hun vakantiebestemming te gaan. Het lijkt dus een kwestie van tijd voordat vorig jaar wordt ingehaald qua incasso’s op het vliegveld.

Er is geen verklaarbare reden voor deze enorme verhoging van het aantal incasso’s. Een kleine 7000 reizigers werden in 2012 bij de paspoortcontrole geconfronteerd met het feit dat ze nog openstaande boetes hadden. Het betreft hier personen welke naar een bestemming buiten de Europese Unie wensen te vliegen. Binnen de Unie worden er namelijk geen intensieve paspoortcontroles gedaan. Het gaat hier om bekeuringen van enkele euro’s tot aan wel duizenden euro’s. De meeste reizigers willen zo snel mogelijk verder en besluiten direct te betalen. Dit maakt deze manier van incasso zeer effectief. Zo’n 10% van alle personen welke gesommeerd werden om te betalen om alvorens verder te mogen vliegen, konden niet aan dit verzoek voldoen en misten hun vlucht.

 

Comments are closed.