Airbus A380 komt naar Schiphol

Eindelijk is het zover. De ultieme droom van vliegtuig spottend Nederland is gisteren uitgekomen. Het gigantische vliegtuig, de Airbus A380 van Emirates is van harte welkom geheten met een fontein van water op Schiphol Airport.

De luchthaven is weken bezig geweest om de nodige aanpassingen te verrichten, zodat het vliegtuig hier terecht kan. Zo moesten de gates enigszins aangepast worden om dit grote vliegtuig te kunnen ontvangen. De A380 zal vanaf deze week elke dag gaan vliegen tussen Schiphol en Dubai.

Dit is niet de allereerste keer dat de A380 Schiphol aandeed. In 2010 was er al grote belangstelling voor de landing van het prototype van de Airbus op de luchthaven. Sindsdien diende Schiphol als noodstop plek voor de A380 wanneer er bijvoorbeeld problemen zouden zijn op Heathrow Airport. Gelukkig is hier nooit gebruik van gemaakt.

De reden dat er op Schiphol een dagelijkse verbinding komt naar Dubai, omdat dit een sterk opkomend vakantieland is. Vliegtickets naar Dubai worden daarom steeds goedkoper. Tevens is het een populaire plek om over te stappen naar bestemmingen als Azie en Afrika. Volgens de Nederlandse Reisorganisatie zijn er de vorige winter meer dan tienduizend Nederlanders naar Dubia gevlogen. Dit is een stijging van 400% ten opzichte van 2 jaar geleden.

Naast Dubai Emirates zijn ook China Southern en Malaysia Airlines de mogelijkheden aan het onderzoeken om naar Nederland te gaan reizen met de Airbus A380.

Comments are closed.